FANDOM


Introduction to 7Marsi Wiki

7 Marsi

Festën e mësuesit Ne do ta festojmë Lulet më të bukura Ne do ti dhurojmë.

Vijmë tek ti mësuesja jonë Buzëqeshjen ta dhurojmë Kënga krahet reh si flutur Midis jush unë jam e lumtur

Kënga që na ri në zemër është për ty një fjalë e embël Drita që na ri në sy dhe këto Lule janë për ty!

Welcome to the Wiki

Download
7pa5 - Sot 7 marsi dita e mesuesit - 7 Mars 2017 - Show - Vizion Plus

7pa5 - Sot 7 marsi dita e mesuesit - 7 Mars 2017 - Show - Vizion Plus

Episodes

<7 Marsi-festa e mesuseve> Më mars të vitit 1887 në Korçë u hap mësonjëtorja e parë shqipe. Mësues dhe drejtor i parë i saj ishte Pandeli Sotiri. Veç tjerash kjo ngjarje ishte një fitore e madhe për popullin shqiptar, pasi deri atëherë dhënia e mësimeve për shkak të pushtimit osman bëhej privatisht brenda shtëpive në mënyrë të fshehtë. Kështu që nga ajo ditë 7 marsi festohet në Shqipëri si dita e mësuesit për të përkujtuar atë ngjarje të rëndësishme kulturore dhe historike. Edhe pse në kushte të vështira, kur mësimi i gjuhës shqipe për shkak të kushteve të ndodhura nën sundimin osman ishte reptësisht i ndaluar, mësonjëtorja e Korçës qëndroi e hapur për gati 20 vjet. Drejtues të saj ishin figura të njohura të Rilindjes shqiptare si: Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Naçi Nuçi, Thoma Avrami, etj. Kontributi i madh që këta atdhetarë dhe veprimtarë të shquar dhanë për kombin, dëshmohet nga dëshira e zjarrtë që ata kishin për të përhapur dijen në popull. Me ato mundësi që kishin ata u bënë iniciatorët e krijimit të teksteve të para shkollore të dokumentuara. Ata i përkushtuan një rëndësi te madhe pajisjes me mjetet e duhura të mësimdhënies,për të bërë më tej dhe shpërndarjen e tyre te nxënësit e tyre. Të edukuar me frymën e lartë të patriotizmit këta nxënës do të bëheshin në të ardhmen pasuesit e denjë të ideologjisë së mësuesve të tyre dhe luftëtarë të devotshem ne luftën për liri dhe pavarësi. type=create width=30 default=7 Marsi-festa e mesuesve title preload=Template:7 Marsi-festa e mesuesve preload buttonlabel=Create 7Mrsi-festa e mesuesve page break=yes

</7 Marsi-festa e mesuesve>

Characters

Download (1)

Seasons


Pages created so far

7Marsi Wiki7 MarsiFun and Games
General DiscussionNew on Wikia starter pages
News and AnnouncementsQuestions and Answers